Veel kennis en ervaring
Van vak- en groepsdocenten tot onderwijsassistenten, pedagogen, zorgprofessionals, stagecoördinatoren en administratief medewerkers. Bij De Spanker hebben we veel kennis en ervaring in huis. Met ons team bieden we professionele begeleiding op alle niveaus.
- Voor leerlingen
We zijn er altijd om leerlingen te helpen. Bij het uitvoeren van taken, maar ook bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Leerlingen staan er op school en tijdens hun stages nooit alleen voor.
- Voor ouders
Ouders worden actief bij het onderwijs betrokken. Samen zetten we stappen naar een passende uitstroomrichting. Ook kijken we wat er geregeld moet worden om in de praktijk aan de slag te gaan.
- Voor stagepartners
We zorgen ervoor dat leerlingen zich in de praktijk van hun beste kant kunnen laten zien. Daarnaast helpen we stagepartners alles goed te regelen bij de overstap van school naar dagbesteding of werk.
Traumasensitief onderwijs
Ook leerlingen die ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt, kunnen bij ons terecht. We zijn namelijk gespecialiseerd in traumasensitief onderwijs. Door rekening te houden met de emoties van leerlingen, voelen ze zich in de klas veilig en begrepen.
Jan Dekker, docent bij De Spanker:
“Mijn leerlingen lopen stage bij dagbestedingslocaties, zoals een bedrijfskeuken, kinderboerderij of houtbewerkingsbedrijf. Elke week bespreken we hoe het gaat. Belangrijke punten geef ik door aan mijn collega’s, zodat zij die in hun lessen kunnen meenemen. Op deze manier zorgen we er samen voor dat school en stage op elkaar aansluiten.”
Roy van Bloemendal, Toezicht en Handhaving gemeente Kampen:
“Laatst heeft een leerling van De Spanker stagegelopen bij onze BOA’s. Hij hield toezicht op de APV én hielp mensen op weg. Naast handhaver ben je in dit werk namelijk ook gastheer van de binnenstad. Ik probeerde de leerling zo goed mogelijk te begeleiden en had daarover regelmatig contact met De Spanker. De ene keer telefonisch, de andere keer op de werkvloer.”
Albertine Dijkslag, stagecoördinator:
“Voordat leerlingen in de bovenbouw met hun stage beginnen, maken ze een beroepentest. Ze bekijken foto’s van beroepen en geven bij elk beroep aan of ze het wel of niet leuk vinden. Na de test zitten leerlingen nergens aan vast. De resultaten bieden vooral inzicht in interesses. Op basis daarvan gaan we samen met leerlingen en hun ouders of verzorgers op zoek naar een passende stageplek.”